faculty

top heb

Select your language

פרטי מרצה

פרופ' אמריטוס ג'ורג' קנאזע (ז"ל)
תפקיד:
פרופסור אמריטוס

תחומי מחקר

תחומי מחקר:
  • תחומי עניין: שירה ערבית קלאסית, ספרות הכתות באסלאם, ביקורת ספרותית
  • לחץ כאן להצגת דף מרצה
  • סיימתי את לימודי התואר הראשון באונברסיטה העברית בשני החוגים שפה וספרות ערבית ושפה וספרות אנגלית. את התואר השני קיבלתי מאותה אונברסיטה בשפה וספרות ערבית ותרבות האסלאם, ואת התואר השלישי קיבלתי בשנת 1971 מאונברסיטת UCLA  בקלפורניה. נושא הדוקטורט שלי היה בתחום הביקורת הספרותית הערבית בימי הביניים. נושא הדיסרטציה היה
                      The Kitāb aṣ-Ṣinā‘atayn of Abū Hilāl al-‘Askarī ; A Critical Study.
    הדיסרטציה עודכנה ויצאה לאור כספר תחת הכותרת
              Studies in the Kitāb as-Sinā‘atayn of Abū Hilāl al-‘Askarī. E.J. Brill, Leiden 1989.
    במחקר שלי עסקתי בשירה הערבית הקלאסית, בתרבות הערבית ובספרות השיעית בימי הביניים, בספרות הפלסטינית בתוך מדינת ישראל ומחוצה לה, בזהות של ערביי ישראל בסכסוך הישראלי פלסטיני.

לימדתי במשך תקופת עבודתי את תולדות הספרות הערבית הקלאסית מהתקופה הטרום-אסלאמית עד לתקופה העבאסית, שירה ערבית קלאסית, ספרות הכיתות באסלאם, כתבי יד ערביים ועריכתם, ועוד.

הרבה פרסומים שלי עסקו בשירה הערבית בימי הביניים ובתרבות הערבית. פרסמתי גם הרבה מאמרים בתחום ספרות השיעה בימי הביניים. חשוב היה להראות עד כמה הוכנסו חומרים לא אותנטיים לספרות זו.

כמה פרסומים מובחרים:

1. George J. Kanazi. “Notes on the Literary Output of Hussein ibn ‘Ali.” Zeitschrift der Morgenländischen Gesellschaft. Band 155 (2005): 341-364.
    2. George J. Kanazi. “The poetry of Hussein ibn ‘Ali revisited.” Zeitschrift der Morgenländischen Gesellschaft. Band 161, 2011: 69-90.
    3. George J. Kanazi. “Children’s Games; Toward a Lexicon for Boys’ and Girls’ Games in Medieval Arabic Heritage.” Al-Karmil. Vol. 39 (2018): 97-154. (in Arabic).
    4. George J. Kanazi. “‘Abdullah  ibn al-Muʿtazz and the Names of Wine in Arabic Heritage: Wine.” In In the Oasis of Pens, Studies in Arabic Literature and Culture, In Honor of Professor Joseph Sadan. Cologne-Baghdad: Dār al-Jamal, 2011: 79-110. (in Arabic).
    5. George J. Kanazi. “Andalusia in Modern Arabic Literature.” In Im Dialog bleiben, Sprache und Denken in den Kulturen des Vorderen Orients; Festschrift für Raif Georges Khoury. Ed. by F. Musall and A. Al-Mudarris. Wiesbaden: Harrassowitz Verlag, 2011: 29-45.