faculty

יום רביעי בין 12:00-13:00 בתיאום מראש בלבד

פנימי: 3393

תחומי מחקר

אהרון גבע קלינברגר, פרופסור מן-המניין בחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטת חיפה. סיימתי את לימודי הדוקטורט שלי באוניברסיטת ארלנגן בגרמניה בהתמחות בפילולוגיה שמית, אסלאם ואשורולוגיה.
במחקרי אני מתמקד בחקר הדיאלקטים ברחבי העולם הערבי, וכן להגים יהודיים-ערביים בני ימינו. תחום נוסף של מחקריי עוסק בחקר שפות שמיות. ערכתי מחקרי-שדה במקומות שונים בארץ ובעולם. תחום אהוב עלי במיוחד הוא האטימולוגיה.
מחקריי הם מולטי-דיסציפלינאריים ואינם עוסקים בלשון גרידא, אלא משיקים לתחומים רבים נוספים: בוטניקה, גיאולוגיה, היסטוריה, קרטוגרפיה, פולקלור ועוד.

אני מלמד בחוג קורסי חובה בתחום הבלשנות לתואר ראשון: מבוא לבלשנות ערבית ומבוא לבלשנות שמית. מידי פעם אני מעביר גם סמינריונים בתואר הראשון העוסקים בלהגי העולם הערבי או בשפות שמיות. יש לי קורס  מתוקשב ששמו "שפות העולם". בתואר השני אני מעביר קורסים בנושא להגים ערביים בארץ, קרטוגרפיה לשונית, אטימולוגיה, מילים אובדות, ושפות שמיות בראייה משווה (המלטית והערבית, שפות ערביות חדשות בדרום ערב, הערבית והארמית המערבית ועוד).
תחומי המחקר שלי: דיאלקטולוגיה ערבית, להגים פלסטיניים, ההיסטוריה של חקר הלהגים הערבים בארץ, להגים ערביים-יהודיים בני-ימינו, מפות לשוניות, אטימולוגיה, מילים אובדות, בלשנות משווה של הערבית לאחיותיה השמיות, השפה המלטית, הקניית כלים למחקר שדה לשוני, הערבית באיים ים-תיכוניים בראייה דיאכרונית וסינכרונית, תכניות לימוד השפה הערבית ברחבי העולם, שפות בעולם.

רשימה של ששה פרסומים אחרונים שלי:

ספרים:
Peter Behnstedt and Aharon Geva Kleinberger, Atlas of the Arabic Dialects of Galilee (Israel) with Some Data for Adjacent Areas. Leiden: Brill, 2019, (452 pp). [Handbook of Oriental Studies, Section one: The Near and Middle East, Volume 135].

Edited Books:
Aharon Geva Kleinberger (ed.) Palestinian Arabic and its Folkloric Lingual Heritage (in Arabic). Nazareth: The Arabic Language Academy, 16/03/2020. 392 pp. + XXVIII pp.

מאמרים
1. Aharon Geva Kleinberger. “Archeological dialectology: Reconstructing the etymological derivation of the various lexemes denoting the obsolete farm- implement ‘threshing-board’ in Palestinian dialects.” Zeitschrift der Deutschen Morgenländischen Gesellschaft (ZDMG) 168, 1 (2018): 125-134.

2. Fruma Zachs and Aharon Geva Kleinberger. “On the way to obsolescence: Children ‘s nursery songs from the Galilean village of Naḥf”. Mediterranean Language Review (MLR) 25 (2018): 7-20.

3. Haifaa Majadly and Aharon Geva Kleinberger. “Arabic Grammar Curricula for Primary Schools in Middle Eastern Countries: A Comparative Study”. Journal of Educational Media, Memory, and Society (JEMMS: ISSN: 2041-6938 and ISSN: 2041-6946 [Online])). Vol. 12, Issue no. 2 (Autumn 2020): 1-29.

4. Aharon Geva Kleinberger. “A rural Palestinian folk-custom for weather forecasting and its Aramaic-Levantine etymological root.” Mediterranean Language Review (MLR, Ausgabe 20, September 2020): 131-142.