faculty

פנימי: 2062

תחומי מחקר

תחומי מחקר:

תחביר הערבית הקלאסית והערבית המודרנית (תחום התמחות עיקרי תחביר הקוראן).

למדתי את התואר הראשון שלי בחוג לשפה וספרות ערבית ובחוג לאסלאם באוניברסיטה העברית. בלימודי התואר השני שלי בחוג לערבית באוניברסיטת חיפה כתבתי תזה שעסקה בהתאמת התארים. השלמתי את התואר השלישי באוניברסיטת ארלנגן-נירנברג שבגרמניה. החל משנת 2019 אני מרצה בכירה בחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטת חיפה.
אני מלמדת את קורסי הדקדוק, תחביר הקוראן, זמן ואספקט בקוראן, תרגומי הקוראן ותחביר הערבית המודרנית.
תחום המחקר העיקרי שלי הוא בלשנות ערבית ובעיקר תחביר הקוראן. מחקריי עוסקים באספקטים שונים בקוראן כגון: תפקידים נוספים של המיליות, הפרגמטיקה של מבנים תחביריים שונים, סוגיות של זמן ואספקט, הגדרת המאפיינים של סוגי השיח השונים בקוראן וכן בהסברים התחביריים המשולבים בפרשנות הקוראן. מתודולגיית המחקר שלי משלבת ניתוח השיח, פרשנות הקוראן, תרגומי הקוראן, תאוריות בלשניות מודרניות והשוואה עם מבנים מקבילים מהמקרא.
בנוסף למחקריי על אודות תחביר הקוראן אני עוסקת בתופעות תחביריות ובמונחים תחביריים כפי שהם מתוארים בספרי הדקדוק הקלאסיים. אני גם עוסקת בתחביר השפה הערבית המודרנית וחקרתי מבני סביל ומבני התאמה.
אני מייחסת חשיבות רבה למחקר אינטרדיסציפלינרי. אני משתפת פעולה עם חוקרת מהחוג ללשון עברית בעיקר בכל הקשור ללשון המשפטית[?]. כמו כן, אני עוסקת בלשון הנהדה וזאת בשיתוף עם עמיתה מהחוג ללימודי המזרח תיכון והאסלאם.
להלן רשימה נבחרת של הפרסומים האחרונים שלי:
1. Yehudit Dror. “Is Each Particle in the Qurʼān Translatable? The Case of wāw al-istiʼnāf Preceding the Fawāṣil.” Babel: International Journal of Translation, 61/1 (2015): 22-42.
2. Yehudit Dror. “The Collective Nouns in the Qurʼān.” Journal of Semitic Studies 61 (2016): 103-137.
3. Yehudit Dror. “The Demonstrative Particle ḏālika and Its Anaphoric Function in the Qur’ān.” Studia Orientalia Electronica 4 (2016): 131-149.
4. Sol Azuelos-Atias and Yehudit Dror. “The Modes of Action of Jews in the Muslim Public Sphere in Morocco – Linguistic and Pragmatic Analysis of Legal Texts.” Peamim 156 (2019): 75-101. (in Hebrew).
5. Sachs Fruma and Dror Yehudit. “al-Bustānī's Approach to the Arabic Language: From Theory to Practice.” Journal of the Royal Asiatic Society. 29/3 (2019): 393-413.